27 november in Sittard: ‘Thuistaal en onderwijs’

Op 27 november 2019 organiseert Fontys Sittard in samenwerking met o.a. Levende Talen Limburgs het interactieve symposium ‘Thuistaal en onderwijs, een gouden combinatie?’

De aandacht voor thuistalen in het onderwijs groeit. Onderzoek binnen onderwijs en opvoeding laat zien dat inzichten die in de ene taal worden verworven, helpen om een andere taal te begrijpen en sneller verbanden te leggen. Bovendien is het emotionele aspect van de thuistaal niet te onderschatten. De vraag is hoe we de kracht van thuistalen goed kunnen benutten. Hoe kunnen leerkrachten de thuistaal betrekken in het onderwijs? Welke rol kunnen ouders spelen?

Houd de website in de gaten voor meer informatie en het programma.

Wanneer: woensdag 27 november 2019
Tijd: 16.00 – 20.00 uur
Locatie: Fontys Sittard