Terug in 2020: Limburgse familievoorstelling ‘Zujerleech’

“In het najaar van 1975, nu 45 jaar geleden, wierp een grote ontploffing bij chemieconcern DSM een schaduw over Zuid-Limburg. Er vielen 14 doden en 109 gewonden. ‘Zujerleech’ vertelt dit ingrijpende grotemensenverhaal vanuit de beleving van vier kinderen.”

 

Na een succesvolle reeks uitvoeringen in 2015 komt ‘Zujerleech’ terug in oktober en november 2020. Het verhaal van de Limburgstalige theatervoorstelling is geschreven door de Sittardse kinderboekenschrijver Benny Lindelauf, en het is bijzonder geschikt voor kinderen uit groep 6 t/m 8 en de brugklas. Scholen die de voorstelling bezoeken worden voorzien van educatief materiaal over de DSM-ramp van 1975 en de Limburgse streektaal.

 

Wanneer: 29 oktober t/m 13 november

Locatie: Schouwburg De Domijnen, Sittard-Geleen (spelen in andere theaters in overleg ook mogelijk)

Prijs: Vanaf 5 euro per leerling, afhankelijk van de regio

Meer weten? hetlaagland.nl/voorstellingen/zujerleech/

 

Bekijk hieronder de officiële trailer van de voorstellingenreeks uit 2015: