Nieuwe app om sneller Limburgs te typen

Swiftkey, de toetensbord-app van Microsoft, is nu ook beschikbaar voor mensen die Limburgs typen.

Limburgs is een veelgebruikte taal in e-mails, sms-jes, WhatsApp-berichtjes, etc. Om deze taalgebruikers te helpen om sneller en gemakkelijker te typen, heeft de Limbörgse Academie in samenwerking met Microsoft een speciale Limburgse variant van Swiftkey ontwikkeld.

Wanneer je bijvoorbeeld “d’n” of “d’r” wil typen (als in: “ich pak mich d’n tillefoon d’r beej”), dan hoef je alleen “dn” of “dr” te typen plus een spatie, en dan maakt de app er automatisch “d’n” of “d’r” van.

Het toetsenbord heeft geen voorkeur voor een bepaalde variant van het Limburgs (bijvoorbeeld Sittards of Weerts). Door de app te gebruiken, leert de app geleidelijk meer over jouw voorkeuren voor een bepaalde spelling en bepaalde woordcombinaties, en past zich hieraan aan.

Meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.