Interactieve workshop ‘Luistertaal’ op online Congres Levende Talen

Levende Talen Limburgs biedt op het online congres van Levende Talen de volgende workshop aan:

 

Is spreken belangrijker dan luisteren? Een interactieve workshop ‘luistertaal’ voor sprekers van Fries, Limburgs, Nederlands, Nedersaksisch en alle andere talen.

U wordt meegenomen in een utopisch(?) gedachtenexperiment: Wát als Nederland net als Noorwegen of Limburg zou zijn, namelijk een taalgebied zonder standaard-spreektaal? En wat zouden we daaruit kunnen leren voor het onderwijs in de meertalige klas? In deze ervaringsworkshop zoeken we uit wat er gebeurt als Nederlanders uit verschillende regio’s onderling niet automatisch op het standaard-Nederlands overschakelen. Een Friestalige praat Fries, een Limburgstalige reageert in het Limburgs, een Nedersaksischtalige antwoordt in het Nedersaksisch, en een niet-dialectspreker in het Nederlands. Ook Brabants doet mee! We hopen tot enige tips voor in de meertalige klas te komen.

30 oktober van 11.00 tot 11.45 uur.

Leden doen gratis mee. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.