Buurtalenproject EMRLingua van start in Euregio Maas-Rijn

Het EMRLingua-buurtalenproject is opgezet om ervoor te zorgen dat onze buurtalen de aandacht krijgen die ze verdienen. Met een focus op het primair en voortgezet onderwijs is EMRLingua een initiatief van de lange adem. Veertien partners uit Duitsland, België en Nederland sloegen de handen ineen om met name de meertaligheid van jongeren in de Euregio Maas-Rijn te versterken. Hoofdzetel is gevestigd in het Duitstalige Belgische Eupen.

Het project loopt in ieder geval tot augustus 2023. In die tijd moet er een groot scholennetwerk worden opgezet. Het nieuwe ‘Euregionaal Coördinatiecentrum voor Buurtalen en Interculturele Competenties’ wil zich tevens ontwikkelen tot hét aanspreekpunt als het gaat om samenwerkingen tussen anderstalige scholen in de regio. Lees het hele artikel over EMRLingua in Dagblad De Limburger van 27 april 2021 en houd onze website in de gaten voor updates.