Dutch Culture on tour: editie Limburg

Na Brabantse en Noord-Nederlandse edities vond op 22 maart Dutch Culture on Tour Editie Limburg plaats. Tijdens vier tafelgesprekken werden kansen en uitdagingen in internationale projecten en samenwerkingsverbanden uit zowel de professionele als amateurkunstsector besproken. Er was ook een Taaltafel, met onderwerp van gesprek de wijze waarop meertaligheid en thuistaal worden bevorderd in Limburg, Duitsland en Friesland.

Moderator was Merlijn Huntjens (Huis voor de Kunsten Limburg) en de tafelgasten waren Thomas Hoeps (directeur Niederrheinischen Literaturhauses der Stadt Krefeld), Esther van Loo (voorzitter Levende Talen Limburgs) en Goffe Jensma (Rijksuniversiteit Groningen, leerstoel Fries Taal- en Letterkunde & Centrum Groninger Taal en Cultuur en kwartiermaker van Proeftuin Meertaligheid in de noordelijke provincies). U kunt de Taaltafel hier terugkijken en -luisteren.