Bep Mergelsberg wint meertalige schrijfwedstrijd Pronk

Levende Talen Limburgs feliciteert bestuurslid Bep Mergelsberg met de eerste prijs in de meertalige schrijfwedstrijd Pronk!

Uit het juryrapport: “Hallucinante tekst waarin op muzikale wijze van de ene taal naar de andere gesprongen wordt. Limburgs, Engels, Nederlands, Frans en Duits. De taalsituatie in onze provincie in één tekst weergegeven maar nergens geforceerd. De liedtekst van Billy Joel neemt ons aan de hand maar is nooit dwingend. Sterk hoe gebeurtenissen in de klank van de tekst doordreunen.” Het winnende verhaal kunt u hier lezen.

Dit was de opdracht: “Een object uit de directe omgeving dient als inspiratie voor de tekst gebruikt te worden. Of het nu een pot pindakaas, een schilderij van Ikea op de slaapkamer is of een bronzen beeld van een bekend kunstenaar op het plein bij de supermarkt. Zolang het een (kunst)object is, kan het voor Pronk! gebruikt worden als inspiratiebron. De tekst mag in elke taal geschreven worden en de vorm van de tekst is vrij.