Meertalige Schrijfwedstrijd voor Scholieren

Creatieve schrijfvaardigheid is een ondergeschoven kindje in het Nederlandse schoolsysteem. Levende Talen Limburgs nodigt daarom docenten van álle talen uit om met hun leerlingen mee te doen aan de schrijfwedstrijd Pronk! Meertalig Creatief Schrijven voor Scholieren.

Docenten die willen deelnemen, kunnen hun leerlingen desgewenst voorbereiden op het creatief meertalig schrijven aan de hand van deze lesbrief. Laat uw leerlingen – individueel, in tweetallen of in groepen – een meertalig verhaal schrijven en laat ze daarbij alle thuis-, school- en straattalen gebruiken die ze maar willen. Wanneer ze de officiële schrijfregels van bijvoorbeeld hun thuistaal niet kennen, dan kunnen ze een vrije spelling (zonder strikte regels) hanteren.

Het verhaal mag niet te lang zijn, het maximum ligt rond de 1.000 woorden. Verhalen kunnen worden opgestuurd naar limburgs@levendetalen.nl Meer informatie (deadline, prijs) volgt binnenkort. We kijken uit naar uw bijdrage(n)!