Meertalige schrijfwedstrijd voor scholieren

Creatieve schrijfvaardigheid is een ondergeschoven kindje in het Nederlandse schoolsysteem. Levende Talen Limburgs nodigt daarom docenten van álle talen uit om met hun leerlingen mee te doen aan de schrijfwedstrijd Pronk! Meertalig Creatief Schrijven voor Scholieren.

Docenten die willen deelnemen, kunnen hun leerlingen desgewenst voorbereiden op het creatief meertalig schrijven aan de hand van deze lesbrief. Laat uw leerlingen – individueel, in tweetallen of in groepen – een meertalig verhaal schrijven en laat ze daarbij alle thuis-, school- en straattalen gebruiken die ze maar willen. Wanneer ze de officiële schrijfregels van bijvoorbeeld hun thuistaal niet kennen, dan kunnen ze een vrije spelling (zonder strikte regels) hanteren.

Deelnemen

We zijn verheugd te vernemen dat inmiddels een aantal leerlingen, onder begeleiding van hun docent, met veel plezier werken aan hun eigen meertalige verhaal. De uiterste inzenddatum is 23 juli 2022. Het verhaal mag maximaal 1000 woorden bevatten. Het winnende verhaal wordt bekend gemaakt op donderdag 1 september 2022 en de prijs is een cadeaubon van 100 euro.

Praktische informatie

– Docenten sturen de teksten van hun leerlingen op als Word-document naar limburgs@levendetalen.nl

– De teksten worden anoniem ingeleverd: ze zijn bovenaan rechts voorzien van de naam en contactgegevens van de begeleidende docent en een nummer. De docent registreert welke namen van leerlingen bij welk nummer horen.

– De teksten zijn bovenaan links voorzien van vermelding van de talen die in de tekst gebruikt zijn.