Nieuw onderzoek over meertaligheid in de kinderopvang

Op 29 februari 2024 is Marie Rickert gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht met een onderzoek over meertaligheid in de kinderopvang. Marie deed onderzoek naar zowel een Nederlandse kinderopvang, waar Limburgs een belangrijke rol speelde, als een Duitse kinderopvang, waar meerdere thuistalen een belangrijke rol speelden. Op basis van haar observaties doet Marie onder meer de aanbeveling om al deze talen op een natuurlijke manier met elkaar te verweven.

Lees meer over Marie’s onderzoek in dit interview met Dagblad de Limburger, of bekijk dit interview met televisiezender L1. Marie’s volledige proefschrift is te downloaden via deze link van de Universiteit Maastricht. Haar verdediging kan ook worden teruggekeken via onderstaande YouTube-video: